Документи за борбата на македонскиот народ за самостојност и за национална држава, Volume 2

Front Cover
Универзитет "Кирил и Методиј," Факултет за филозофско-историски науки, 1981

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Common terms and phrases

АВНОЈ АСНОМ Балканот балкански балканските бидат бидејќи Битола БКП борат борба борбата Бугарија бугарската бугарски бугарскиот бугарските буржоазија Велес веќе Вие власт ВМРО ВМРО Обединета војна војска востание врз Германија Главниот штаб голем Грција движење дел ден денес денеска Димитар Влахов добро држава другари другите еден едно живее заедно затоа земја Илинденското востание името империјализам јазик Југославија Кичево комитет КОМУНИСТИЧКАТА ПАРТИЈА кон КПЈ луѓе маке македон Македонија македонската македонскиот Македонци маси меѓу многу можат народи на Југославија народите народно собрание Народноослободителната народното народот население национално нашиот нашите неговите неколку непријателот нив нивните ние ниту оваа овие однесува околу окупатори окупаторот оние организација ослободување оти партизански партизанските одреди пат Пиринска Македонија повеќе политика поради прашање преку работа работници своето својата својот сега секој селани селаните селото сили сите Скопје слобода слободата слуги собрание Сојуз српската таа таја тие това Тракија требе три туку уште фашизам фашизмот фронт цел целата целиот ЦК

Bibliographic information