Makedonski pravopis so pravopisen rečnik: se odobruva kako pomagalo vo srednite i stručnite učilišta

Front Cover
Drž. kn-vo na NR Makedonija, 1950 - Macedonian language - 175 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Section 1
1
Section 2
79
Section 3
177

3 other sections not shown

Common terms and phrases

а-груйа е-груйа и-груйа ами аш Белешка Битола браШ броеви ваат ваква ви влегува вметнати вокал Гевгели главната глаголи глаголот глаголска глас гледа гледал гнаса година групата дел делел делови денеска до]де други едн еш зависно завршуваат зад заедно заменка запирка запирка мегу збор зборови зеде земам значен>е идат извесна изрази има имаат имаме именката именки имин>а инаку Исто итн иш йе йеел йо йрава ке клава коваШе ковел колку куйа куйувал Македонски правопис малку мегу места минато мн множина множината можат може му наводници наставка наставката неколку нешто нив ноке обележува образуваат оваа овие одделно одделуваат со запирка одиш онаа општо осум пак пауза пишува пишува запирка пишуваат пишуван>ето почетна голема буква почетокот првиот пред прекарите придавка прилози рабоша разлика реков рече реченицата реченици самогласка сврзникот сврзниците свршена сегашно седум сите Сише сл случаи согласка срека тие тогаш точки треба употреби употребува употребуваат УшШе форми Ша Ши Шоа шува шшо

Bibliographic information