Pravopis na makedonskiot literatuen jazik

Front Cover
Božo Vidoeski
Prosvetno delo, 1970 - Macedonian language - 610 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

ТРАНСКРИПЦИЈА НА ТУЃИТЕ ИМИЊА 68100
68
Руски
81
Шпански
94

4 other sections not shown

Other editions - View all

Common terms and phrases

азик Буквата Буквите ваат Вака вие вокал воста глаголите глаголскиот прилог голема буква голема почетна буква граматиката Групата групите дваесеш ден директната реч добиваат добро др дропка другите Евклид еден еја жете завршуваат зад збор зборови зборовите зборот извичник изговара изговараат именки именките имиња имињата йо йовеке йред ис Јас ке Кикерон колку крајот Латинските македонски мала буква мегу меѓу наа нав наводници нал наставка наставката нат нашиот јазик неа нев некои неколку нел нете нив ние ниот носта обично во мн овие одделуваат со запирка означува оние пишува пишуваат со почетна потоа почетокот на името Правопис прашалник предава предаваат предавањето придавки придавките раз рас растение рече реченицата реченици самогласка сврзани сврзниците сё Сендвич сите сл Сложените случаи современото читање согласка Согласката согласките според таа тие тире тогаш точки три употребува ушше форма Француското хемиски елемент црта тире цртичка чуваат Шарл де Гол шоа шшо

Bibliographic information