Municipal Asset Management Toolkit (Guidelines for Local Decision Makers)

Front Cover
NALAS - 51 pages
0 Reviews
Reviews aren't verified, but Google checks for and removes fake content when it's identified
 

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Common terms and phrases

активности амортизација бази на податоци барања барањата за информации бидат век на средството вработените граѓаните Дали стратегијата дел деловните процеси дефект добро донесуваат одлуките донесување одлуки еден животен век животниот век замена изготвување имаат имаме имплементација инвестиции информатички системи информациите за имотот информационен систем инфраструктурата јавните претпријатија јавното комунално претпријатие јавното претпријатие капитални квалитетот на информациите клиентите корисници користат користење многу можат најчесто наменети некои неопходните неопходно нивната ниво на услуги нивото овие системи однесува однесуваат одредено одржувањето оние кои донесуваат општината и јавното организацијата отпадни води планирање планот за управување повеќе поврзани податоци податоците поддршка помеѓу поправки постои потребите преку прибирање примена пример прирачник пристап процедури работење рамките ресурси рехабилитација ризикот системите системот за управување сите следење содржи состојба состојбата на средството Софтвер софтверски средствата стратегијата за управување тие трошоци трошоците унапредување управување со имот управување со информациите управување со ресурсите учинок функционирање и одржување цел цели Asset Management

About the author

 

Bibliographic information